top of page

Modern/Jazz

Dance is the hidden language of the soul!

 

 

 

 

 

Moderne dans vloeit voort uit het klassiek ballet en is in een later stadium beïnvloed door moderne stromingen zoals rock, hip hop, jazz, lyrical jazz. Tijdens deze lessen is de danssensatie en -beleving, expressie en improvisatie minstens zo belangrijk als de techniek.

 

Het gevoel net voor je valt of loslaat, die aangehouden spanning (suspension), het groter en verder durven reiken en dansen vanuit je gevoel zijn belangrijke elementen uit de moderne dans. Dit maakt het vrijer en meer ontspannen om te bewegen.

 

Door middel van technische oefeningen wordt gewerkt naar een danscombinatie aan het einde van de les.

 

De lessen zijn onderverdeeld in niveau, namelijk A/B en B/C en zijn toegankelijk vanaf het 6e leerjaar. Er is ook een les voor volwassenen. 

 

Wij  geven advies aan onze moderne dansers om deze les te combineren met de ballet les, omdat de beheersing van de juiste technieken zeer belangrijk is voor het correct uitvoeren van de choreografieën. Tijdens de ballet lessen komen de technieken van jazz, ballet en moderne dans aan bod.  Tendu's, pirouettes, sprongen, lenigheid,  .... Er wordt aandacht besteed aan deze verschillende elementen.

Deze les bieden wij aan voor de groepen modern A - B en C.

Modern-jazz nieuw.jpg
bottom of page